The ARC- River Culture Multimedia Museum

Daegu, South Korea
The River Culture Multimedia Museum, known also as The Arc, is an immersive high-tech celebration of the very analog landscape. The building creates a powerful formal statement that combines nature, technology and space.
Design Concept
The bold curved form of the ARC is perched on a peninsula that juts into the river and surrounded by an awe inspiring natural environment. The building is a strong focal point set against a stunning panoramic landscape. The architecture is comprised of a vessel shaped form that is clad in silver fritted ETFE pillows that through a play of transparency and geometry creates an ephemeral effect.
Video
Landscape Design
The landscape design is a statement about the power and beauty of the landscape, the light and water, the mountains, the stones. The atmospheric quality of the building enclosure is heightened by light shallow pool of water that surrounds the base.While the visible portion of the building sits atop an artificially formed landscape, the exhibition gallery concealed below is the space through which the visitors enter.
ETFE Pillows Facade
The quilted cladding lining the underbelly of the ARC is an ETFE pneumatic cushion system. This fa├žade system is lightweight, exerting minimal load on the pavilion's steel structure. It also maintains a weathertight enclosure and provides a high-performance building skin with a high insulation value.
Interiors
Construction
Project Information
Completed: June 2012

Size: 3,200 m2

Location: Daegu, South Korea


Design Team

Architect: Asymptote Architecture

Design: Hani Rashid, Lise Anne Couture

Project Directors: Josh Dannenberg, John Guida

Design Team: Brian Deluna, Duho Choi

Allison Austin, Rebecca Caillouet, Gabriel Huerta,
John Hsu, Susan Kim, Ryan Macyauski, Yun Shi, Penghan Wu, Hong Min Kim



Client: Kwater Korea


Consultants:

Local Architect: EGA Seoul

Structural Engineer: Knippers Helbig Stuttgard