Beukenhof Auditorium and Crematorium Scheme 1

Schiedam, The Netherlands
This award winning venue comprising an undulating, seamed copper roof and double-curved enclosure, Asymptote's design for the Beukenhof Auditorium and Crematorium in Schiedam, The Netherlands exploits the country's rich tradition of brick architecture through a thoroughly contemporary formal expression. The building's interior spaces are imbued with a subtly transforming quality of light that works in concert with the shifting architectural form. On the exterior, the architecture is another landscape element that bridges over the adjacent canal.
Project Information
Date of Commencement: 2004

Size: 1,977 m2

Location: Schiedam, The Netherlands


Design Team:

Architect: Asymptote Architecture

Design: Hani Rashid, Lise Anne Couture

Project Architects: Eric Goldemberg

Design Team: Asako Hiraoka-Sperry, Claudia Cipriani,

Clarissa Lenz, Simon Nageli, Charlotte Schmidt-Jensen


Design Team:

Architect: Asymptote Architecture

Design: Hani Rashid, Lise Anne Couture

Project Architects: Eric Goldemberg

Design Team: Asako Hiraoka-Sperry, Claudia Cipriani,

Clarissa Lenz, Simon Nageli, Charlotte Schmidt-Jensen


Client: Piet Sanders Foundation, The Netherlands
Made on
Tilda